3 причини, заради яких кількість солодкого в раціоні варто зменшити:
Здорові зуби, серце й кістки.
Цукор є однією з причин виникнення карієсу, серцево-судинних захворювань, ожиріння і як наслідок — остеоартрозу.
Молодість шкіри.
Цукор впливає на процес глікування: його надлишок «приклеюється» до молекул колагену та еластину, роблячи їх недієздатними. Через це шкіра швидше втрачає молодість і блиск, а натомість стає в’ялою.
Стабільний емоційний стан.
Солодкі «підзарядки» здатні швидко підняти нам настрій, але так само миттєво цей ефект розсіюється. Через різкі перепади рівня глюкози у крові ми можемо отримувати більше тривожності, ніж радості.
Отримуйте більше корисної інформації про час на себе, підписавшись на наш чат-бот:
- Telegram https://t.me/chasnasebe_bot
- Viber https://pipe.bot/viber/17905
План: відстежуйте кількість солодощів, які споживаєте протягом дня/тижня та по можливості скоротіть цю кількість.